Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

"Γκίνια"-Πρωτοδημοσιεύτηκε στο koukidaki.blogspot



Ο Μενέλαος επέστρεφε στο σπίτι απ΄το γραφείο. Απ΄το πρωί του είχανε τύχει πολλές αναποδιές. Δεν υπήρχαν μέσα δημόσιας μεταφοράς, καθώς και taxi διότι ήταν σε εξέλιξη μεγάλη πανελλαδική απεργία. Το αυτοκίνητο του ούτως ή άλλως εδώ και μερικές μέρες βρισκόταν στο συνεργείο διότι είχε υποστεί τροχαίο.

Ήταν τόσο κουρασμένος ,που σκεφτόταν μονάχα πώς θα παλέψει με την πείνα του. Εργένης γαρ γνώριζε πως θα όφειλε να μαγειρέψει, και στην συνέχεια να δρέψει τους καρπούς του εγχειρήματος του. Κατευθύνθηκε στο super market, που βρισκόταν μερικές δεκάδες μέτρα πιο μακριά απ΄την οικία του. Όταν εισήλθε, επιδόθηκε στην αγορά τροφίμων. Επιθυμούσε να φάει μια λαχταριστή μακαρονάδα με τον ιδιαίτερο τρόπο που την μαγείρευε.

Την ίδια στιγμή, ένας άντρας με μάσκα και σκούφο, εισέβαλλε στον χώρο. Κρατούσε στο αριστερό χέρι ένα περίστροφο και φώναξε δυνατά δύο φορές: «Ληστεία, Ληστεία!».Οι πελάτες ένιωσαν αμέσως φόβο, και έντρομοι σάστισαν. Εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο κατευθύνθηκε στο ταμείο, όπου μια νεαρή κοπέλα σήκωσε ψηλά τα χέρια.

«Δώσε μου ότι χρήματα έχεις» βροντοφώναξε και εκείνη υπάκουσε αμέσως .Ο ληστής αφού κοντοστάθηκε, άρπαξε την λεία του και έφυγε τρέχοντας. O Μενέλαος ήταν . περίλυπος.«Τι άτυχη μέρα η σημερινή!» αναρωτήθηκε.Μια περίεργη διαίσθηση όμως ξαφνικά, τον ώθησε να χρησιμοποιήσει το internet που διέθετε το κινητό του τηλέφωνο.

Κοίταξε το δελτίο του Τζόκερ, που η κλήρωση του είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη μέρα. «10,24,20,31,1» και Τζόκερ «14».Πρός έκπληξη των υπολοίπων πελατών, χοροπήδησε χαμογελαστός φωνάζοντας. «Έσπασε η γκίνια και κέρδισα 100000 ευρώ». Η τύχη πλέον ήταν με το μέρος του.