Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

"Ημίφως"-Απο την συλλογή κειμένων "Λέξεις και εικόνες"



Παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή, το βραδινό δελτίο ειδήσεων ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού. Η σύζυγος του, είχε έξοδο με τις φίλες της και προσπαθούσε στον ευρύχωρο καναπέ του σαλονιού, να χαλαρώσει λόγω της κούρασης απ΄την πρωινή εργασία.

Η θεματολογία δεν ήταν διαφορετική, απ΄τα συνήθη δεδομένα της καθημερινότητας. Κυρίως δυσάρεστα νέα, ξετύλιγαν αργά και σταθερά το κουβάρι της ενημέρωσης. Προτιμούσε το ημίφως στον χώρο, καθώς τον ηρεμούσε. Ένιωθε ότι η ζωή του ήταν ετερόφωτη. «Συλλάμβανε» τον εαυτό του, να κινείται ως μία σκιά στον ρυθμό της ασφαλούς μονοτονίας του.

Με λίγα λόγια, αναζητούσε έναν κόσμο όπου θα κατέφευγε και θα εντόπιζε τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας και ανεξαρτησίας, ως άτομο. Γρήγορα όμως αντιλαμβάνονταν ότι κινούνταν στα όρια της ουτοπίας. Μίας ευφάνταστης προσπάθειας ουσιαστικά ώστε να αναπτύξει τις επιθυμίες του.

Σύντομα το δελτίο ειδήσεων ολοκληρώθηκε, μόλις η παρουσιάστρια ανήγγειλε την επερχόμενη εκπομπή του σταθμού. Δεν είχε την διάθεση άλλο να παρακολουθήσει τηλεόραση. Εξάλλου ήταν η ώρα, για να περιηγηθεί στο Internet.Μια ζωή σε τάξη, που απέκλειε κάθε ενδεχόμενο ανατροπής.