Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

"Κουκλοθέατρο"-("Λέξεις και εικόνες")



Καλωσήλθατε στο κουκλοθέατρο μας. Απόψε η παράσταση περιλαμβάνει: Kαθημερινότητα στην πόλη, παγκόσμιες ένοπλες συρράξεις και ανθρώπινη επίδειξη δύναμης στην φύση.

Το έργο που θα διαδραματιστεί σε τρείς πράξεις, ξεκινάει με την ζωή ενός πολίτη. Άτολμος, αγχωμένος και δίχως όνειρα κινείται στα πλαίσια μιας άκρως καταναλωτικής κοινωνίας όπου το μόνο σημαντικό σημείο αναφοράς της είναι το κέρδος. Καμία σημασία δεν έχουνε οι αξίες και η ηθική. Ως άλλη μαριονέτα, ένα άτομο λειτουργεί με συγκεκριμένες ενέργειες, που αν παρ’ελπίδα πρεσβεύει την έννοια της ατομικής προσωπικότητας και πρωτοβουλίας, οφείλει να επιστρέψει σύντομα στην «πραγματικότητα» της κοινωνικής χειραγώγησης.

Στην συνέχεια θα παρακολουθήσετε σκηνές βίας, σε φτωχές οικονομικά χώρες λόγω τοπικών πολέμων. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Οι «προστάτες» είναι λίγοι και τα υψωμένα χέρια βοήθειας πολλά. Τα θύματα είναι αμέτρητα. Οι πρόσφυγες το ίδιο και επιδιώκουνε να αναζητήσουνε καλύτερη τύχη, σε χώρες μακριά απ΄τις προγονικές εστίες τους.

Η αυλαία θα έχει ως αντικείμενο, την επονομαζόμενη για καθαρά εγωιστικούς λόγους «ανθρώπινη ανωτερότητα», απέναντι στην φύση. Η μόλυνση των θαλασσών στον βωμό της ανάπτυξης, και το κάψιμο των δασών για την επέκταση οικονομικών δραστηριοτήτων έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, στο περιβάλλον. Αυτές δεν αποτιμώνται σε χρήματα, αλλά δυστυχώς στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των οργανισμών, που συναποτελούνε την ζωική και τροφική αλυσίδα.

Καλό βράδυ ανθρωπότητα..